(bereidingstijd circa 15 minuten)
Ingrediënten
- 1 zacht witbrood
- 5 Italiaanse tomaten
- sap van 1 sinaasappel
- 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn
- versgemalen zwarte peper
- 1 courgette, in blokjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 75 g rucola of veldsla
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
Bereidingswijze
Snijd het brood in blokjes en bak deze in een hete oven van 200°C in acht à tien minuten knapperig bruin. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop in een grote schaal een dressing van het sinaasappelsap met azijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep de tomaten, courgette, ui en het brood erdoor. Schep vlak voor het serveren ook de rucola of veldsla erdoor. Lekker bij gegrild vlees of gegrilde vis.